600 g hokkaidogræskar (renset vægt)
500 g kogte kikærter (250 g tørrede kikærter)
150 g løg (renset vægt)
4 fed hvidløg
1 rød peber
2 dåser flåede hakkede tomater
75 g spinat (både frisk og helbladet frosset spinat kan bruges)
evt. 1/2-1 dl vand
2 spsk tomatkoncentrat
2 tsk paprika
1-2 tsk kokossukker
1-2 tsk æbleeddike
1/2 tsk stærk paprika el. chiliflager
uraffineret salt
friskkværnet peber
Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand i min. 12 timer. Hæld vandet fra og skyl de iblødsatte kikærter.
Kog kikærterne i rigeligt vand i ca. 45 min. Tilsæt gerne et løg, nogle laurbærblade, et par
rodfrugter og nogle krydderurter til kogevandet, for at give ekstra smag. Hæld vandet fra de kogte
kikærter. Gem evt. kogevandet til supper el. saucer. Vælg evn. at bruge kogte kikærter fra dåse el.
brik. Her skal vandet også hældes fra før kikærterne kommes i retten.
Rens løg, hvidløg, hokkaidogræskar og den røde peber. Skær løg og hvidløg i små tern. Skær den
røde peber i grove tern. Skær hokkaidoen i grove mundrette tern. Varm olivenolien op med
paprika og stærk paprika/chiliflager. Lad det bruse kortvarigt op. Tilsæt løgternene og svits i nogle
minutter. Tilsæt nu hvidløgsternene og svits yderliger et par minutter. Tilsæt nu hokkaidoternene
og peberternene. Rør det hele grundigt sammen og svits nogle minutter. Tilsæt nu de to dåser
hakkede flåede tomater, spinat, tomatkoncentrat, kokossukkker og æbleeddike. Nu tilsættes salt
og peber og det hele blandes grundigt sammen og simrer indtil hokkaidostykkerne er kogt møre.
Smag til med, chiliflager eddike, sukker, salt og peber. Hvis du synes at retten er for tør kan du
tilsætte 1 dl vand.
Servér evt. med Cremolata og tyrkiske fladbrød. Eller med tyrkiske fladbrød med fyld.
Foreningen for Økologisk Jordbrugssamvirke
Ørnevænget, Mariendal Havbakker
8330 Beder
Bank: Merkur Bank
Reg.nr. 8401 - konto: 1057308
MobilePay: 553501 (Økologisk Jordbrugssamvirke)
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes FØJS 2018 - 2023