Opskrifter med årstidens frugter, blomster og grønsager

Kikærtepålæg med rødbede


Opskriften er udviklet af Anette (der er Føjser, Kundebonde, forfatter og blogger). Hun driver bloggen "Mad Med Glød", som du kan følge på Facebook og Instagram.

Ingredienser:


250 g kogte kikærter (de skal være kogt godt møre, eller fra dåse eller glas)
100 g æble
75 g syltede rødbeder
2 spsk. helt finthakkede rødløg
3 spsk. fintrevet peberrod el. 2 spsk. kapers
3 spsk. mayonnaise (plantebaseret)
2 spsk. rødbedepulver (kan sagtens undlades, men det giver en mere intens rød farve og en lidt
sødere smag)
2 spsk. lage fra de syltede rødbeder
1/2 tsk. uraffineret salt
1/3 tsk KalaNamak ( kan undlades, men det giver en lidt æggeagtig smag. Kan købes i Helsekost)
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:


Start med at blende kikærterne groft, med en stavblender eller en gaffel. Du bestemmer selv hvor
groft eller fint du ønsker det skal være. Hak nu de syltede rødbeder i helt fine tern. Fjern
kernehuset fra æblet og skær det i fine tern. Et lille rødløg skæres i små bitte tern. Peberroden
rives fint/ eller kapers hakkes fint. Bland alle ingredienserne med en ske og smag det til, med salt
og peber.


Pålægget smager rigtig lækkert i en sandwich. Evt. sammen med en pesto, noget mayonnaise,
noget salat, avocado og nogle spirer på toppen.


Du kan også bruge pålægget oven på marinerede auberginer. De minder om marinerede sild.


Velbekomme