4 mini græskar ( evt. hokkaido eller Sweet dumplings)
4 spsk. olivenolie
urtesalt
Skrub grækarrene med en svamp. Skær toppen af og udhul den. Alle kernerne skal fjernes og man
skal rense trevlerne væk fra midten af græskarrene. Rør nu olivenolien og urtesaltet sammen og
pensel græskarrene både indeni og udenpå. Nu bages de ved 200 gr. varmluft i ca. 30 min. Stik i
dem med en spids kniv for at mærke om de er gennembagte. Tag de bagte græskar ud af ovnen.
2 dl. brune ris
1 dl. belugalinser, De Puy, eller grønne linser
5 1/2 dl. vand
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. urtesalt
2 fed hvidløg
150 g. løg
2 spsk. olivenolie
250 g. portobello svampe (champignon eller andre svampe kan også sagtens bruges)
150 g. majs (både friske majs skåret fra kolben og dåsemajs kan bruges)
2 dl. revet ost (Violife) + evt. 1 dl. som topping på græskarrene eller
evt. 1/2 dl. rasp+ 1/2 dl. hakkede hasselnødder+urtesalt + friskkværnet peber
3 spsk. frisk citron timian el. 2 spsk. tørret citrontimian
urtesalt
friskkværnet peber
Skyl risene og linserne grundigt. Kog dem med gurkemeje, urtesalt og vand i ca. 35 min. Sæt dem
over samtidig med at græskarrene er i ovnen. Nu renses løg og hvidløg og hakkes fint. Rens
svampene og hak dem ligeledes fint. Svits nu løg og hvidløg på en stor pande, til de er blevet klare.
Nu tilsættes de hakkede svampe. Svits det hele sammen til svampene har smidt vandet. Tilsæt nu
majsene og svits yderligere nogle minutter. Nu krydres svampe/løg/majs blandingen med
citrontimian, urtesalt og friskkværnet peber. Sæt blandingen til side og vent nu til
ris/linseblandingen er færdigkogte. ( Du kan med fordel koge ris/linse blandingen i forvejen, så de
ikke er så varme, når du skal blande fyldet sammen.) Nu blandes de kogte ris/linser med
løg/svampe/majs fyldet. Rør det sammen med den revne ost. Nu smages blandingen godt til.
Nu kommes fyldet i de bagte græskar og de toppes med enten revet ost (Violife) eller en blanding
af groft rasp, citrontimian, hakkede nødder og lidt urtesalt.
Bag nu de fyldte græskar ved 200 gr. i ca. 15 min til osten eller rasp/hasselnødder er blevet let
gyldent.
Nyd de fyldte og bagte græskar med en god og fyldig og blandet kålsalat med æbler, tørrede
tranebær og ristede hasselnødder.
Foreningen for Økologisk Jordbrugssamvirke
Ørnevænget, Mariendal Havbakker
8330 Beder
Bank: Merkur Bank
Reg.nr. 8401 - konto: 1057308
MobilePay: 553501 (Økologisk Jordbrugssamvirke)
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes FØJS 2018 - 2023