Opskrifter med årstidens frugter, blomster og grønsager

Knoldsellerisuppe med porrer


Opskriften er udviklet af Anette (der er Føjser, Kundebonde, forfatter og blogger). Hun driver bloggen "Mad Med Glød", som du kan følge på Facebook og Instagram.

Ingredienser:


600 g knoldselleri (renset vægt)
400 g kartoffel (renset vægt)
225 g porrer (renset vægt )
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 tsk stødt muskatnød
Uraffineret salt
Friskkværnet peber
1 dl havrefløde
1,2 l bouillon
Fintrevet skal af 1 citron


Fremgangsmåde:


Rens porrerne og skær dem i skiver. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Rens
knoldsellerien og kartoflerne og skær dem i grove tern. Lav 1.2 l bouillon. Kom olivenolien i en
gryde og svits porrer og hvidløg i nogle minutter. Tilsæt nu knoldselleritern og kartoffeltern og
svits videre i nogle minutter. Hæld nu bouillonen over de svitsede grønsager og lad suppen koge til
grønsagerne er møre. Tilsæt nu stødt muskatnød, raffineret salt og friskkværnet peber og blend
derefter suppen til den er helt glat og blød. Nu tilsættes havrefløden og suppen smages til med
salt, peber, finterevet citronskal og evt. noget mere muskatnød.

Topping:


1 porre
1 majskolbe (majskernerne fra) el. tilsvarende majs fra frost
4 grønkålsblade
2 + 1 spsk olivenolie (til porrer og majs + grønkål )
uraffineret salt
friskkværnet peber


Fremgangsmåde:


Rens porren og skær den i ca. 5 cm lange stykker. Halvér porrestykkerne og skær nu de halve
stykker meget tyndt på langs, så de bliver på størrelse med tændstikker. Skær majskernerne fra
kolben. Svits nu de tynde porrestykker og tilsæt majsene til sidst. Krydder med raffineret salt og
friskkværnet peber.

Tænd ovnen på 150 gr. varmluft. Skyl grønkålsbladene og riv de grove ribber fra. Pluk nu stykkerne
i mundrette stykker. Vend grønkålsstykkerne i lidt olivenolie og krydder med salt og peber. Fordel
grønkålsstykkerne på et stykke bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150 gr.
varmluft i ca. 10 minutter, til de er sprøde.
Servér suppen med de stegte porrer og majs samt de sprøde grønkålschips ovenpå suppen og et
stykke brød ved siden.

Velbekomme!