Opskrifter med årstidens frugter, blomster og grønsager

Græsk bønnesuppe


Opskriften er udviklet af Anette (der er Føjser, Kundebonde, forfatter og blogger). Hun driver bloggen "Mad Med Glød", som du kan følge på Facebook og Instagram.

Ingredienser: (til 4 personer)


2 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
150 g løg
3-4 gulerødder (mellemstørrelse)
3-4 stilke bladselleri (mellemstørrelse)
250 g hvide tørrede bønner ( både cannellinibønner, butterbeans el. alm. hvide bønner kan
bruges) eller 2 dåser med ca 250 g. kogte bønner i hver
1 dåse flåede hakkede tomater
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 l grønsagsbouillon
1 spsk sød paprika
uraffineret salt ( smag selv til )
friskkværnet peber ( smag selv til )
1 håndfuld persille

Fremgangsmåde:


Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand dagen før du skal koge dem. Når de har suget så meget vand
som de kan, det tager mellem 8-10 timer er de klar til at blive kogt. Hæld nu iblødsætningsvandet
fra og skyl bønnerne. Kog nu bønnerne i rigeligt vand til de er møre. Følg anvisningen på posen.
Hvis du gerne vil have at bønnerne skal smage af lidt mere kan du koge dem sammen med et løg,
der er skåret i kvarte og nogle laurbærblade. Det fisker du bare op når bønnerne er færdigkogte.
De kogte løg smager lækkert i en spread eller lignende. Laurbærbladene skal bare smides ud. Hæld
vandet fra i en sigte når bønnerne er færdigkogte. Sæt dem til side til resten af suppen er klar.


Rens løg og hvidløg og hak løgene groft og hvidløgsfeddene fint. Skræl eller skrub gulerødderne og
skær dem i små mundrette stykker. Tag nogle stilke bladselleri af bladselleribundtet og skyl dem.
Skær dem derefter i små skiver. Hvis bladselleristavene er meget store, kan du med fordel skære
stilken over på langs først. Varm olivenolien forsigtigt op i en passende størrelse gryde og tilsæt
paprika. Lad paprikaen bruse ganske let op og tilsæt nu de hakkede løg og hvidløgsfed. Svits løg og
hvidløg til de er blevet bløde og blanke i kanterne. Tilsæt nu gulerødderne og svits videre et par
minutter.


Tilsæt nu de flåede hakkede tomater, koncentreret tomatpuré og bouillon. Kog suppen til alle
grønsager er møre. Tilsæt nu de kogte bønner, samt bladselleristykkerne. Lad suppen simre i et
par minutter. Smag nu til med uraffineret salt og friskkværnet peber.


Servér suppen med lidt hakket persille og lidt af de hakkede stykker bladselleri på toppen og et
stykke godt brød til.