Opskrifter med årstidens frugter, blomster og grønsager

Linsefrikadeller med hokkaido og æble


Opskriften er udviklet af Anette (der er Føjser, Kundebonde, forfatter og blogger). Hun driver bloggen "Mad Med Glød", som du kan følge på Facebook og Instagram.

Ingredienser: (ca. 24 stk) 4 personer


250g grønne linser
6 dl. bouillon
4 laurbærblade
200g rødløg
200g hokkaido
200g æble
4 fed hvidløg
1 spsk friskrevet gurkemeje el. 1 tsk. gurkemeje pulver
2 spsk friskrevet ingefær el. 1 tsk. ingefær pulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk loppefrøskaller
1/2 dl rismel
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:


Kog de grønne linser i bouillon og 4 laurbærblade i ca 25 min. Hæld det overskydende
vand/bouillon fra linserne og fjern laurbærbladene. Lad dem køle let af. Rens hokkaidoen og fjern
kerner og evt. skrællen, hvis den er meget hård. Skær hokkaidoen i grove stykker. Rens rødløg og
skær det i grove stykker. Rens hvidløgsfeddene. Rens æblet og fjern kernehus og stilk. Skær det i
grove stykker. Kom hokkaido, rødløg, æble og hvidløg, loppefrøskaller, krydderier og rismel i
foodprocessoren. Kør til det hele er helt findelt. Rør de kogte linser med grønsagsblandingen i en
skål og smag til med de forskellige krydderier, salt og friskkværnet peber. Form til deller og steg
dem i olivenolie eller kokosolie til de er gyldne. Det tager ca. 7 min på hver side.