250g grønne linser
6 dl. bouillon
4 laurbærblade
200g rødløg
200g hokkaido
200g æble
4 fed hvidløg
1 spsk friskrevet gurkemeje el. 1 tsk. gurkemeje pulver
2 spsk friskrevet ingefær el. 1 tsk. ingefær pulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk loppefrøskaller
1/2 dl rismel
Salt og friskkværnet peber
Kog de grønne linser i bouillon og 4 laurbærblade i ca 25 min. Hæld det overskydende
vand/bouillon fra linserne og fjern laurbærbladene. Lad dem køle let af. Rens hokkaidoen og fjern
kerner og evt. skrællen, hvis den er meget hård. Skær hokkaidoen i grove stykker. Rens rødløg og
skær det i grove stykker. Rens hvidløgsfeddene. Rens æblet og fjern kernehus og stilk. Skær det i
grove stykker. Kom hokkaido, rødløg, æble og hvidløg, loppefrøskaller, krydderier og rismel i
foodprocessoren. Kør til det hele er helt findelt. Rør de kogte linser med grønsagsblandingen i en
skål og smag til med de forskellige krydderier, salt og friskkværnet peber. Form til deller og steg
dem i olivenolie eller kokosolie til de er gyldne. Det tager ca. 7 min på hver side.
Foreningen for Økologisk Jordbrugssamvirke
Ørnevænget, Mariendal Havbakker
8330 Beder
Bank: Merkur Bank
Reg.nr. 8401 - konto: 1057308
MobilePay: 553501 (Økologisk Jordbrugssamvirke)
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes FØJS 2018 - 2023