Opskrifter med årstidens frugter, blomster og grønsager

Vintersalat med bagte rødbeder, grønkål og granatæblekerner


Opskriften er udviklet af Anette (der er Føjser, Kundebonde, forfatter og blogger). Hun driver bloggen "Mad Med Glød", som du kan følge på Facebook og Instagram.

Retten er tænkt til 4 personer som tilbehør.

Først kan du læse hvordan de enkelte dele tilberedes og nederst på siden hvordan du "samler" salaten.

Bagte rødbeder

Ingredienser:


600 g rødbeder
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
1 spsk ahornsirup
Salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:


Skrub eller skræl rødbederne og skær begge ender af. Skær i mundrette bidder og læg dem i en
skål. Rør marinaden sammen og vend den med rødbederne. Beklæd en bageplade med bagepapir
og læg de marinerede rødbedestykker på bagepapiret. Bag ved 200 grader i ca. 40 min.

Bagte rødløg

Ingredienser:


250 g rødløg
1 spsk olivenolie
1 tsk balsamico
1 tsk ahornsirup
Salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:


Rens rødløgene og skær dem i mindre både. Rør marinaden sammen og vend den sammen med
løgbådene. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel rødløgene på papiret.


Bag 25-30 min ved 200 grader varmluft.

Stegte grønkål

Ingredienser:


6 blade grønkål
1 spsk olivenolie
raffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:


Skyl grønkålsbladene grundigt og fjern de grove ribber på bladene. Pluk resten i mundrette bidder.
Varm en pande op med lidt olivenolie på. Steg grønkålsbidderne til de bliver mere klare i farverne
og falder lidt sammen. Krydder med en smule raffineret salt og friskkværnet peber.


2 dl granatæblekerner


Skær et granatæble over på midten på tværs. Hold snitfladen over en skål og bak på skallen af det
halve granatæble. Nu vil de fleste kerner slippe skallen. Du skal bruge ca. 2 dl. granatæblekerner.

Ristede valnødder med ahornsirup

Ingredienser:


50 g Valnødder
1 spsk ahornsirup
uraffineret salt

Fremgangsmåde:


Varm en tør pande op og rist valnødderne på panden mens du rører i dem. Når de ser let
ristede ud dryppes ahornsiruppen ud over nødderne. Til sidst drysses en lille smule raffineret
salt over valnødderne.

Samling af salaten:


Find et egnet fad. Start med at lægge de ristede grønkålsbidder på bunden og mest ude ved
kanten af fadet. Fordel nu de bagte rødbedebidder på fadet og de bagte rødløg. Nu fordeles
de ristede valnødder ud over rødbeder og kål. Til sidst fordeles granatæblekernerne på
overfladen af salaten og der drysses en smule friskkværnet peber og salt ud over
overfladen.

Severes evt. sammen med nogle kogte korn og nogle plantebøffer.


Rigtig god fornøjelse!