Opskrifter med årstidens frugter, blomster og grønsager

Rødbedebøffer med ris og butterbeans


Opskriften er udviklet af Anette (der er Føjser, Kundebonde, forfatter og blogger). Hun driver bloggen "Mad Med Glød", som du kan følge på Facebook og Instagram.

Ingredienser: (til 4 personer)


250 g rødbede (revet)
250 g kogte brune ris
150 kogte butterbeans ( andre bønner eller kikærter kan bruges i stedet for)
150 g rødløg
3 fed hvidløg
50 g hasselnødder
½-1 dl vand
1 spsk loppefrøskaller
2 tsk. timian
1 tsk paprika
1 tsk uraffineret salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:


Kog risene og bønnerne efter anvisningen. Skræl og riv rødbederne. Rens rødløgene og skær dem i
kvarte. Rens hvidløgene. Kom butterbeans, ris, rødløg, hvidløg, loppefrøskaller, timian, paprika,
salt, peber og hasselnødder i en foodprocessor. Kør til det hele er findelt og sammenhængende.
Tag massen ud i en skål og bland den grundigt med den revede rødbede. Form til bøffer og steg
dem på en pande i kokosolie. De skal have 6-8 min. på hver side ved middelvarme. Hold øje med
at de ikke bliver for mørke. De skal være gyldne i overfladen.


Servér evt. bøfferne sammen med bagte rodfrugter og en god fyldig salat, der passer til årstiden,
eller brug den i en burger. Bøfferne er fryseegnede.


Rigtig god fornøjelse!