** UDSOLGT **
Workshoppen er nu udsolgt
Klimamad af vinterens kål og rødder
Workshop lørdag d. 28. januar 2023
Tid: kl. 10.00 – 15.00
Hvor: Ørnevænget i Mariendal og Beder Skole
Oplægsholdere: landmand Peter Kirk Haugstrup, Peters Gartneri og
grøn madblogger Anette Hoeg Nielsen
Klimavenlig mad er lavet af årstidens lokale grøntsager. Det ved de fleste og det går jo meget godt i de måneder, hvor markerne bugner af friske
grøntsager.
Nu er det vinter og så synes mange, at det er lidt svært at holde fast i de klimavenlige madvaner….
Det – og meget andet - får du svar på til workshoppen ”Klimamad af vinterens kål og rødder” arrangeret af Foreningen for Økologisk Jordbrugssamvirke i samarbejde med Peters Gartneri, Anette Hoeg Nielsen (Mad med Glød) og Aarhus Kommunes Aarhus Omstiller program.
Program:
Kl. 10.00 - 11.00 : Dyrkning – høst – opbevaring af vinterens afgrøder
Vi mødes ved Peters Gartneri, Ørnevænget 37, 8330 Beder.
Peter Kirk Haugstrup byder velkommen til Mariendal og fortæller om den økologiske dyrkning af 100 afgrøder og hvordan lokale borgere året rundt deltager i dyrkningen. Peter har nogle gode råd til, hvordan du kan opbevare grønsagerne om vinteren, så de ikke mister smag og friskhed. Vi går en tur i marken og høster de forskellige slags kål, porrer og urter, der stadig står i jorden og henter grøntsager fra lageret ved Peters Gartneri.
Sørg for at have tøj og fodtøj på til mark turen. Tag meget gerne en lille spids kniv med til at høste med.
Kl. 11.00 - 11.30 : Vi kører sammen til Beder Skoles skolekøkken.
Kl. 11.30 - 15.00 : Lækre nye retter af vinterafgrøder
På Beder Skole vil Anette Hoeg Nielsen, kunde-bonde ved Peters Gartneri samt indehaver af bloggen madmedgloed.dk og Instagramprofilen @madmedgloed komme med ideer til, hvordan vi får tryllet vintergrønsagerne om til lækre, plantebaserede retter. Anette vil guide deltagerne igennem en række konkrete opskrifter. Til sidst vil vi i fællesskab nyde den mad, vi har lavet og slutte af med at rydde op efter os.
Opskrifterne på de retter vi har lavet, vil du få tilsendt på mail efter workshoppen.
Oplægsholderne
Peter Kirk Haugstrup, økologisk landmand, ejer af virksomheden Peters Gartneri, der dyrker grønsager, urter, bær og frugter på forpagtede jorde ved Ørnevænget ved Mariendal Strand syd for Aarhus.
Peter arbejder tæt sammen med borgere i området via et samarbejde med Foreningen for Økologisk Jordbrugssamvirke. Desuden er en stor gruppe borgere kundebonder hos Peter, hvilket betyder at de – via et abonnement - har ret til at høste grønsager fra markerne fra maj til november og derefter hente vinterafgrøder fra Peters vinterlager. Udover at dyrke grønsager af høj kvalitet, så er Peter optaget af at øge jordens frugtbarhed via en række regenerative dyrkningsmetoder, der også har potentiale til at holde CO2 i jorden og øge livet i jorden.
Anette Hoeg Nielsen er kogebogsforfatter og indehaver af bloggen madmedgloed.dk og Instagramprofilen @madmedgloed.
Anette har netop udgivet bogen Plantebaserede fristelser og har i det hele taget sit primære fokus på mad baseret på plantebaserede råvarer, på bæredygtighed og på at mad helst skal nære både krop og sanser. Anette er oprindeligt uddannet kostvejleder fra Hover Sundhedshøjskole og har beskæftiget sig med økologi i 25 år. Desuden er Anette kundebonde hos Peters Gartneri, hvor hun henter mange af råvarerne til sine retter, så hun kender markerne ud og ind.
Sådan får du plads på workshoppen:
Workshoppen er nu udsolgt! Men følg med i fremtiden, hvor vi vil afholde flere lignende arrangementer.
Vil du vide mere:
Kontakt projektleder Pernille Kallehave, pernille.kallehave@gmail.com
Kontakt Anette Hoeg Nielsen, anettehoeg@gmail.com hvis du har spørgsmål vedrørende madlavningen.
Tak til Aarhus Kommunes KlimaPuF pulje for støtte til denne klimamad workshop.
Foreningen for Økologisk Jordbrugssamvirke
Ørnevænget, Mariendal Havbakker
8330 Beder
Bank: Merkur Bank
Reg.nr. 8401 - konto: 1057308
MobilePay: 553501 (Økologisk Jordbrugssamvirke)
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes FØJS 2018 - 2024